RECUPERAREA ȘI REUTILIZAREA APEI DE PLOAIE​​

O problemă tot mai stringentă a societații actuale este apa potabilă ale cărei rezerve trebuie folosite cu chibzuință, risipirea ei trebuind evitată.
Puncte de vedere :
» necesitatea irigării spațiilor verzi și grădinilor datorită încălzirii globale cu veri tot mai lungi și mai uscate; această irigare se poate face cu apă recuperată din precipitatii protejând astfel resursele de apă potabilă existentă. 
» prețul plătit pentru această apă recuperată in comparație cu cel al apei potabile și economia făcută folosind aceste sisteme.
» pe un teren viran apa de ploaie se infiltrează natural în pământ și urmeaza cursul ei natural; construind cât mai mult pe acest teren, apa de ploaie nu mai are unde se infiltra deci nu iși mai poate relua circuitul ei natural, aparând probleme de acumulare de apă în exces.

Aceste sisteme complete de recuperare de apă de ploaie împiedică acumulările de apă, viiturile care se pot crea in condiții de ploaie torențiala, pot stoca apa pentru refolosire, iar surplusul se infiltrează în pământ prin sisteme speciale, redând-o în circuitul natural.

Rezervele suplimentare de apă de ploaie se pot utiliza la irigat spațiile verzi, grădinile, spălarea autoturismelor și alte activități casnice. Astfel consumul de apă potabilă se poate reduce cu până la 50%.
Supraplinul de la aceste rezervoare se poate deversa în sol prin sistemele de infiltrație in sol, tunele sau blocuri de infiltrație.

Tratarea apei pluviale în zone carosabile, drumuri, parcări, platforme de depozitare, stații de carburanți, serviceuri auto, parcuri de dezmembrări auto, etc se face cu separatoare de hidrocarburi.

rezervor subteran carat xl

Rezervoare subterane

rezervor suprateran patrat

rezervoare supraterane