Sisteme pentru infiltrația/dispersia

apelor in sol​

Generalități

Cererea tot mai mare pentru controlul apei crește odată cu intensificarea construcțiilor, parcărilor și drumurilor pe terenurile unde apa pluviala nu mai urmează cursul natural de infiltrare în sol, acum existând riscul inundațiilor. Tratând cu indiferență aceste probleme crește riscul unor catastrofe naturale și economice. În același timp nivelul de ape subterane potabile scade, circuitul natural al apei fiind afectat.

O altă problemă este redarea apei folosite, în diverse scopuri casnice, industriale, etc., după o tratare corespunzătoare în mediul ambienti. Această operațiune se face prin sisteme de infiltrare a apei în sol.

Dimensionarea acestor sisteme se face în funcție de structura terenului unde se face infiltrare prin studiu GEO. Mai trebuie ținut cont de nivelul de precipitații din zona unde se face infiltrarea apei. O altă condiție în dimensionare este debitul de apă necesar de infiltrat dat de numărul de locuitori echivalenți care deversează dintr-un imobil, suprafața de parcare și acoperiș de unde se preia apa, etc.

blocuri si tunele de infiltratie a apei in sol

O soluție modernă de infiltrare a apei în pământ este dezvoltată de Otto Graf GmbH Germania prin sistemele Tunel și Bloc de infiltrare. Avantajele acestor sisteme față de cele clasice sunt în principal următoarele:

Prezentare tunele de infiltratie/dispersie/percolare GRAF

Tunelul de infiltrare GRAF

proiectate pentru o încărcare de trafic mediu (SLW60)

tunel de infiltrare

Tunelul de infiltrare GRAF a fost proiectat pentru utilizare în domeniul privat și zone rurale. Sistemul este constituit din mai multe tunele care încep și se termină cu capace terminale. Acest sistem poate fi montat în una sau mai multe linii paralele. 

sistem de infiltratie

Recomandat pentru: infiltrarea in sol a apelor uzate menajere tratate din fose biologice si statii de epurare; infiltrarea in sol a apelor pluviale inclusiv supraplinul de la rezervoare de stocare/recuperare apa pluviala

Pentru sistem complet sunt necesare : un număr adecvat de tunele; se stabilește după natura solului; coloana de inspecție/ventilație DN 200; material geotextil; set capace terminale.

Prezentare blocuri de infiltrație/dispersie/percolare GRAF

Bloc de infiltrare Graf EcoBloc Flex

bloc de infiltrare
bloc de infiltrare
bloc de infiltrare
bloc de infiltrare

Blocul de infiltrare EcoBloc Flex este ideal pentru utilizare în infiltrarea ape de pe suprafețe mari, parcaăi, platforme industriale sau pentru realizarea de bazine de retenție. Nu are o limită pentru utilizare și design, acestea rezultând din fiecare proiect in parte. Costuri reduse de transport. Structura sa modulară permite un montaj foarte rapid. Blocurile de infiltrare se monteaza în rânduri suprapuse care să formeze un bloc care cu inaltimea maximă de 10 rânduri suprapuse, depinzând de fiecare proiect în parte. Instalarea se face simplu, nefiind necesare echipamente de ridicare pentru această operațiune. Prinderea blocurilor se face simplu cu conectori rapizi nefiind necesare nici un fel de scule pentru această operațiune.

Bloc de infiltrare Graf EcoBloc Maxx

blocuri de infiltrare
blocuri de infiltratie
blocuri de infiltratie sistem
blocuri de infiltratie sistem

Blocul de infiltrare EcoBloc Maxx este ideal pentru utilizare în infiltrarea ape de pe suprafețe mari, parcări, platforme industriale sau pentru realizarea de bazine de retenție. Nu are o limită pentru utilizare si design, acestea rezultând din fiecare proiect in parte. Costuri extrem de mici pentru transport. Un sistem de blocuri cu capacitatea de 410 m3 încap intr-un sisngur camion. Structura sa modulară permite un montaj foarte rapid fără scule speciale. Blocurile de infiltrare se montează în randuri suprapuse care să formeze un bloc cu inaltimea maxima de 10 rânduri suprapuse, depinzând de fiecare proiect în parte. Instalarea se face simplu, nefiind necesare echipamente de ridicare pentru această operațiune. Prinderea blocurilor între ele se face simplu cu conectori rapizi nefiind necesare nici un fel de scule pentru această operațiune.

O altă utilizare a acestor blocuri este realizarea unor sisteme combinate de retenție a apei și reutilizarea acesteia prin grupuri de pompare și infiltrare a apei în exces. Această soluție rezolvă două probleme importante pentru o construcție: asigură o rezervă de apă antiincendiu și infiltrează apa pluvială acumulată de pe suprafața construită.

sisteme de infiltrare

Ești interesat de unul din modelele de mai sus ?

Trimite o cerere de ofertă și vei fi contactat in maxim 24 de ore !